Kas Geliştirme - Karın, Bacak Ve Göğüs Kası Yapma Sırları

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Kas geliştirme ve özel olarak karın, bacak ve göğüs kası yapma üzerine bir çok sırla dolu bu yazıma hoşgeldiniz. Bu yazımda bir çok uzman vücut geliştirmecilerin bile bahsetmediği ama bilim tarafından kanıtlanmış ayrıntılar bulacaksınız. Kısacası sizin için kas geliştirme ve karın, bacak, göğüs kası yapma üzerine ayrıntılı bir rehber hazırlamaya çalıştım.

Öncelikle kas geliştirme üzerine yanlış bilinen doğrulardan bahsedelim ve sonrasında karın, bacak ve göğüs kası yapmanın en hızlı yollarını birlikte inceleyelim.




En Çok Yanlış Bilinen Doğrular Şunlar:


Hata #1: Kas Geliştirmek İçin Çok Çalışmalısınız


En çok düşülen hata budur her halde. Şahsen bende kas geliştirmeye ilk başladığım sıralar, haftanın her günü ara vermeksizin günde 2 saat çalışıyordum. 1 ay sonrasında ise bu konuda araştırma yaparken kas geliştirme de "over-training" yani aşırı çalışma diye bir kavram olduğunu keşfettim.


Aşırı çalışmanın zararı kaslarınızın artık gelişemiyor olması ve bundan da kötüsü kas yırtılması yaşama riski (bazı durumlar da bir daha ağırlık kaldıramayacak hale gelenler oluyor). Dolayısıyla çok çalışma eşittir çok kas diye bir şey yok. Etkili ve istikrarlı çalışma var.



Hata #2: Vücut Salonunda Çalışan Abiler Bu Konuyu En İyi Bilenlerdir


Şahsen düştüğüm bir başka hata da buydu. Spor salonundaki abilerden birine sordum nasıl kas geliştirmem gerektiğini. Bütün iyi niyetiyle, salondaki hocayı çağırdı ve birlikte benim için özel bir program hazırladılar. Ne var ki bunda, ne güzel işte diyebilirsiniz ama aslında hazırlanan programın tam olarak etkili bir program olmadığını daha sonraki araştırmalarımla öğrendim.


Bana karın, bacak, göğüs ve diğer kasları yapma üzerine hazırladıkları programda toplam 12 hareket vardı. Dediki "Her gün geleceksin ve bu programı yapacaksın, bu kadar" Sevinmiştim, çünkü normalde 2 saat çalışıyordum ama hocam bana 45-50 dakika süren bir program vermişti, demek ki araştırmalarım doğruydu.


Ama daha fazla araştırma yaptıkça büyük hata içinde olduğumu fark ettim. Bu konuda ileri ki satırlarda daha fazla şey anlatacağım



Hata #3: Spor Salonuna Gitmeden Kas Geliştiremezsin


Kas geliştirme konusunda en büyük yanılgılardan biri de bu. Kas geliştirme elbette kolay değil, istikrar ve sabır isteyen bir spor ama olduğundan daha zorlaştırmaya da gerek yok. 


Elbette spor salonları motive edici yerler, diğerlerinin çalıştığını görmek sizi de motive ediyor. Ancak şahsi fikrim şu, devamlı ağırlık değiştirmekten bıkmıştım spor salonuna gittiğim zamanlar. Ağırlık değiştireceğim süre de daha fazla çalışırım diye düşünüyor ve üşeniyordum 2. ayın sonunda. 


Kısacası spor salonuna da gitmeyi tercih edebilirsiniz. Ama evinizde de rahatça ve en hızlı şekilde kas geliştirme yapabilirsiniz.




Hızlı Kas Geliştirme İçin Bilimsel Doğrular


#1: Kaslarınızı Şaşırtın


İşte bana verilen kas geliştirme programında bundan eser yoktu. 12 tane hareket bunları 5-10 ay veya ne kadar sürerse o kadar yapmaya devam edeceksin. Her gün aynı hareketleri yapmaktan hem insan sıkılıyor hem de kas gelişimi de duruyor aynı hareketlere ve rutine takılınca.


İşte bunun ilacı kasları şaşırtmak, repertuarınızda karın, bacak, göğüs ve diğer kasları yapmak için bir çok hareket olmalı (Şahsen 250 hareket var benim şimdiki programımda) 


Çünkü kaslar aynı hareketleri devamlı yaptıkça artık o dirençe alışıp, yeni kaslar oluşturmamaya başlıyor. Doğal olarak kas gelişimi nötr seviye de kalıyor. İşte bu yüzden her gün farklı hareketleriniz olsun ve her gün karın, bacak, göğüs gibi farklı kasları yapmaya odaklanın.



#2: Çok Değil Etkili Çalışın


İdeal çalışma süresi 45 ila 60 dakika arasıdır. Bu sürenin altında kaslar yeterince uyarılamadığı için yeterince gelişme gösteremezsiniz. Bundan fazlası da yukarıda bahsettiğim aşırı çalışma kavramına giriyor.


Haftanın 3 en fazla 4 günü ideal çalışma günleridir. İlla ki her gün çalışmak isterseniz şöyle yapın. 1. gün bacak kası geliştirme diğer gün fitness, 3. gün göğüs ve kol kası geliştirme 4. gün Tae bo şeklinde çalışın. Bunu yapmanız hem kaslarınızı şaşırtmak hem de çalışmaktan sıkılmamanız açısından son derece önemli.




Süper Hızlı Kas Geliştirme Sırları


#1: Çevre Kasları İşin İçine Dahil Edin


Ana kaslarımız kabaca şunlardır: karın kası, omuz kası, göğüs kası, bacak kası ve sırt kasları. Kas geliştirme programınızı hazırlarken (hafta da 4 gün çalışacağınızı var sayıyorum) her kas geliştirme gününde farklı bir ana kas grubu için hazırlanın. Örneğin 1. gün kollar, 3. gün göğüs kası, 5. gün bacak kası ve 7. gün omuz ve sırt kasları gibi...


1. gün kol kası gününüzü örnek alırsak, bugün için yapacağınız kas geliştirme hareketleri kolunuz ve çevresınde bulunan diğer kasları da içermeli. Böyle yaptığınız zaman hem göze hitap eden hem de sakatlık riski olmayan bir çalışma programınız olur. 


UYARI: Vücut geliştirme yapan ama güzel görünmeyen kaslara sahip insanlar görmüşsünüzdür muhakkak, bunun nedeni sadece ana kasa yoğunlaşarak çalışmalar yapmaktır. Bu yüzden çevre kasları işin içine dahil etmelisiniz.



#2: HER GÜN Karın Kası Çalışın


Karın kasları en hızlı gelişen ve en güçlü kaslardır. Ama tabi her gün 1 saatinizi karın kaslarına ayırmayın. Her gün 10-15 dakikanızı ayırmanız yeter, hatta artar bile. Yaklaşık 12-14 çeşit mekik hareketiyle bu 15 dakikayı doldurabilirsiniz. Birazdan bütün çalışmaları resimlerle göstereceğim zaten.



#3: Çalışmak Mühendis İse Yediklerimiz Mimardır


Öğünleriniz kas geliştirme sporunda büyük öneme sahip. Hatta kasları % 20 çalışma, %80 yediklerimiz yapar. Her gün bol karbohidratlı yiyecekler yiyin ve yağlı besinlerden kaçının. Çünkü yağ en geç eriyen enerji kaynağımız ve sadece kilo almanıza neden olur yağlı yiyecekler. Protein, karbohidrat ve aminoasitler bir kas geliştirmecinin gerçek besinleridir.



#4: Önce Ve Sonra Gerdirme Ve Isınma Yapın


Kas geliştirme de bir diğer önemli konuda ısınma ve soğumadır. Birden bire ağırlık kaldırmaya başlarsanız kaslarınızı bir anda zorlamaya başlamış olursunuz. Ve lifleri ve kasları aşırı zorlarsınız. Ama çalışmanızın ilk ve son 5 dakikalık bölümlerinde ısınma ve soğuma hareketleri yapmak, olası sakatlıkları en aza indirir. 



Diğer Önemli Tavsiyeler:


- Günde en az 8 bardak su için ve çalışma süresince de su tüketin mutlaka. Vücudunuz susuz kaldığında kendinizi çok daha hızlı yorgun hissetmeye başlarsınız ve bu çalışmanızı önemli ölçüde etkiler.


- Dinlenmek çok çok önemli kas geliştirme sporunda. Çünkü kaslarımız biz çalışırken işleniyor ama biz dinlenirkende oluşuyorlar. Dinlenmeyi asla es geçmeyin.


- Günde 5-6 öğün yiyin ama sofradan tam doymadan kalkın. Tıka basa yerseniz bu sefer kilo alırsınız. Ama sık öğünlerle ve yararlı yiyeceklerle beslenirseniz, vücudunuz gün boyunca enerjik kalır ve kas oluşturmaya daha fazla süre ayırabilir böylece.




Evinizde de Yapabileceğiniz En Önemli Kas Geliştirme Hareketleri


Dambıl Hareketleri:





Biceps ve Önkol Hareketleri:





Göğüs Kası Yapma Hareketleri:






Arkakol Kası Yapma Hareketleri:






Karın Kası Yapma Hareketleri:





Omuz Kası Yapma Hareketleri:




Her daim işinize yarıyacak bu kas geliştirme tekniklerini ve göğüs kası yapma, karın kası yapma ve bacak kası yapma hareketlerini bilmeniz kendi hayat tarzınıza uyarlamanız çekici bir erkek olmak konusunda kendinize avantaj sağlamak için gerçekten önemli. Ama..... 

Bundan çok daha fazlasına ihtiyacımız var, kendimizi olabildiğince her yönden çekici kılmalıyız ki, istediğimiz türden bir ilişki yaşama şansımızı ve kadınların gözündeki çekiciliğimizi aynı oranda yükseltebilelim.

Kaslı bir vücut, yakışıklılık, güzel bir araba, bunlar sadece birer avantajdan ibaret. Sosyal yetimizi geliştirmediğimiz ve doğru iletişim ve flört tekniklerini  bilmediğimiz sürece kadınlar konusundaki başarımızı en üst seviyeye çıkarmamız imkansızdır. 

Bir kızı etkileme ve aşık etme konusunda gerçek ve kalıcı çözüm KARAKTERİNİZİ geliştirmekten geçiyor. Çünkü kadınlar biz erkeklerin tersine ne kadar yakışıklı olursak olalım, son kararı vermek için her zaman erkeği daha fazla tanımak ve onun karakterinden emin olmak istiyorlar.