Şınav Çekmenin Faydaları

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




1- Şınav çekmenin faydaları arasında belki de en önemlisi kişiye zindelik katmasıdır. Stresli bir yaşam sürmekten kaçamadığımız günümüzde stres atmak ve güne zinde başlamak için sabah en az on adet şınav çekebilirsiniz. Bu sizi zinde tutarak yeni bir güne hazırlayacaktır. İlk şınav çekmenizde zorlansanız da bunun zamanla geçtiğini göreceksiniz. Özellikler erkeklerin tercih ettiği ancak zor bulduğu için bıraktığı şınav hayatınızın simgesi haline dönüşebilir.

2- Şınav çekmek çalışan kaslarınızın yanı sıra çalışmayan ve ya az çalışan kaslarınızın çalışmasına olanak sağlar. Hiç şınav çekmeyen birinin ilk şınav çekişinde her yerinin yanmasını hissetmesi de bu sebeptendir. Çalışmayan kasları da çalıştıran şınav pasif olarak çalışan kaslarınızı aktif hale getirir.

3- Şınav çekmenin faydaları arasında üçüncü sırada vücudun neredeyse bütün kaslarını çalıştırıyor olması var. Düzenli bir şekilde şınav çekildiğinde ve sayısı arttırıldığında vücudunuzda ki fiziksel gelişmeyi fark etmiş olacaksınız. Çünkü şınav çekmek aynı zaman da sizi fit bir görünüme kavuşturacaktır. Şınav çektikten sonra vücudunuzda kasların çalışmasına bağlı olarak gerginlik hissedeceksiniz. Böylece vücudunuzun gelişimine fiziki açıdan görselliğine artı puan kazandıracaksınız. İlk bakıldığında sadece kol kaslarını çalıştırıyor gibi görünüyor olsa da bu sadece bir göz yanılmasıdır. Şınav çekerken vücudunuzun kol omuz arka kol göğüs gibi birçok bölümünü geliştirmiş olursunuz. Sadece kol değil vücut olarak bir bütün halinde çalışmış olursunuz

4- Şınav çekerken dolaylı olarak kalp kaslarımızı da çalıştırırız. Şınav çekmek kalp kaslarını da çalıştırır. Kan pompalanmasının hızlanması sebebiyle yani dolaylı yoldan çalışsa da şınav çekmek kalp kaslarının çalışmasına yardımcı olur. Kalp rahatsızlığı olan ve ya kan dolaşımının yavaş olduğu tespit edilen bireyler şınav çekerek kan dolaşımını hızlandırabilir.

5- Kan dolaşımının hızına bağlı olarak metabolizmanız da hızlanmaya başlar. Hatta öyle ki siz şınav çekimini bitirdikten sonra bile metabolizmanız çalışmaya devam etmiş olur şınav çekmeniz sayesinde. Metabolizması yavaş çalışan bireyler de şınav çekerek metabolizmanın yavaşlığı probleminden yavaş yavaş kurtulacaktır.

6- Eğer zaten sporla alakadarsanız günlük programınıza başlamadan evvel şınav çekmeniz bacaklar hariç vücudunuz da ki bütün kaslarınızın çalışmasına olanak sağlar. Asıl olarak bacakların da çalışmasına yardımcı olur ancak en az bacak kısmını çalıştırdığını söyleyebiliriz. Isınma egzersizi olarak çok önemli bir başlangıç olan şınav birçok eğitmenin öğrencisine ısınma için önerdiği bir egzersizdir.

7- Denge problemi yaşan bireylere özellikle önerebiliriz. Denge problemi yaşan insanlar genellikle yürümekte de zorluk çeken bireylerdir. Eğer denge problemi yaşıyorsanız setler halinde şınav çekerek bu probleminizin ortadan kalkmasına yardımcı olabilirsiniz. Ancak şınav çekmekte düzen çok önemlidir. Düzenli bir şekilde yaptığınız da problemlerinizin düzelme gösterdiğini göreceksiniz. Şınav çekmenin faydaları konumuzda sıra dayanıklılığa geldi.

8- Kondisyon ve dayanıklılığınızı arttırmaya yardımcı olur. Şınav çekerek eskisinden daha güçlü bir hale gelebilirsiniz. Şınav çekerken kendi ağırlığınızı kaldırmaya yönelik bir çalıma yapacaksınız. Dolayısıyla güç ve performans anlamında da gelişmeler yaşayacaksınız.

9- Yağ problemi olan bireyler de özellikle de bayanlar da şınav çekmenin faydaları çok büyüktür. Şınav setini arttıran bayanlar yakmış oldukları yağları definasyon dönemlerin de yapmış olacakları programlar sonucunda vücutlarında ki derinlikleri de ortaya çıkaracaklar. Önce yağlarını yakıp sonra vücut derinliklerini oluşturabilecekler. Definasyon dönemine hazırlık olarak da şınav çekebilirsiniz. Ancak burada ki en önemli husus setlerdeki şınav sayınızı arttırmanız ve doğru bir şınav çekebilmek için doğru bir pozisyonu almanız gerekir. Bu şekilde definasyona da hazır olacaksınız.


10- Şınav çekmenin faydaları mesela göbek eritmekte de önemli bir etkisi var. Erkek ve ya bayan fark etmeden her bireyde oluşmaya hazır bir problem olan göbek problemine şınav çekerek son verebilirsiniz.